14:00

Referat: SK Sifhälla - Västanviks AIF

En som sagt på förhand måste vinnarmatch mot suveräna serieledarna på bortaplan var en tuff uppgift från början.
Att sen planen var mycket vattensjuk o hemskt mjuk kändes inte till vår fördel men det är bara att gilla läget.

Från start märktes det tydligt att hemmalaget gick för att inte förlora med ett mycket lågt försvarsspel så det var naturligt att vi blev det spelförande laget.
I första halvlek spelade vi bra och kom fram på bägge kanterna med inspel som följd men tyvärr var vi nån tiondel för sen på inläggen eller så sköt vi strax utanför stolpen när vi kom till avslut.
Sifhälla hade dock en jättechans efter 10min när de lyfte in en frispark som de var först på andrabollen men Branco gjorde en fin fotparad.
Tyvärr kunde ändå Sifhälla mycket överraskande ta ledningen efter 20min efter ett inlägg från vänsterkanen som Branco missbedömde studsen på och på returen var en sifhällaspelare först o lyfte enkelt in bollen.
Det blev nu några minuter med lite hängda huvuden men vi tog snart tag i spelet igen.
Nu kom till slut utdelningen efter en högerhörna från Vita som Nikola mötte vid första stolpen o bollen gick mot mål. Tyvärr trodde vi att en försvarare lyckades rädda bollen på mållinjen men en uppmärksam linjedomare såg att bollen var över linjen och detta var otroligt skönt då vi var det klart bättre laget spelmässigt sett.
Nu tog vi ett ännu starkare grepp om spelet och tryckte på i anfallsvåg efter anfallsvåg mot ett allt mer tröttkört motstånd men tyvärr fattades den sista touchen så 1-1 stod sig halvleken ut..

Skönt med kvitteringen innan paus men då vi var laget som ville anfalla kändes det ändå lite surt med bara en poäng i paus. Känslan i omklädningsrummet var också densamma så vi gick ut med stort hopp om en bra andra halva av matchen.

Spelet till en början av andra halvlek var från båda sidor lite avvaktande även om vi fortfarande var det spelförande laget. Bakåt hade vi full koll men vi hade till en början lite problem att utnyttja vårt spelövertag i heta chanser så det blev mycket bollbytande på mittplan.
Vi var dock fortfarande laget som ville anfalla och nu var även försvaret på tå så Sifhälla hade mycket svårt att överhuvudtaget få in nån boll i farligt läge för oss.
Jag tror nog att alla på läktaren oberoende av klubbfärg bara väntade på ett bortamål o det mycket rättvisa målet kom i den 74:e minuten.
Detta kom efter en fantastisk rusch av Micke på högerkanten med fint inspel som Milan fläker sig fram på o styr i mål.
Fy fa......n va gött o rättvist.

Nu var ju Sif tvungna att anfalla o det var inte deras "gameplan" så det blev många luckor att kontra på sista kvarten men tyvärr var vi lite passiva i sista momentet.
Spontant så var vi lite för offensivt sugna trots ledning sista 10min men troligen kände spelarna sig starkare än motståndarna och det gjorde att vi kunde döda matchen i 90:e minuten. Det var en fantastisk slutpunkt då Milan fick bollen på vänsterkanten o mycket snyggt lyfter in den till Igor. O vad gör Igor som nykomling o varit på plan i en kvart där han mest halkat omkring på det slippriga underlaget. Jo han tar emot bollen o sen drar han deras målis o försvar 3-4 gånger innan beslutar sig för att det räcker o lägger in bollen i ena gaveln.
Tja måstevinna match och det skötte killarna på bästa sätt och tar en odisskutabel seger efter en gedigen insats.
När alla gör jobbet så är vi mycket svårstoppade även om det naturligtvis finns en hel del till att ta ut av laget.

Till slut en stor eloge til domartrion som hade full koll på allt som verkligen hände utan yttre påverkan.

Matchfakta: 3-1 (1-1)

0-1 20min Inlägg från vänster som Branco tappar o de är först på returen.
1-1 29min Nikola (Vita) Hörna som Nikola nickskarvar i mål
2-1 74min Milan ( Micke) Mickerajd på högerkanten följt av inspel som Milan fläker sig fram på.
3-1 90min Igor (Milan) Milan får bollen på väkant o slår ett härligt inlägg som Igor till slut lekfullt utnyttjar.